Кулінарія

Мій фірмовий рецепт шаурми з куркою (дуже соковита і смачна, плюс відмінний соус)

Покажу, як легко і просто приготувати дуже соковиту і смачну шаурму з куркою. Це мій фірмовий рецепт. За таким принципом шаурму готую з різним м’ясом, страва виходить з іншим смаком. Буде рецепт соковитою курки, смачного соусу і гострою хрусткою моркви. Зверху шаурма хрустка, а всередині соковитий. Це дуже смачна шаурма.

Порції 4

Час підготовки 1 година 30 хвилин Час приготування 30 хвилин

Інгредієнти

  • 600 р філе курячих стегон
  • 200 г помідорів
  • 150 г моркви
  • 100 г свіжого огірка
  • 100 г листя салату
  • 100 г сметани
  • 100 р майонезу
  • 70 г кетчупу
  • 2 лаваша
  • 2 зубчики часнику
  • 2,5 ч. л. оцту (9%)
  • за смаком рослинне масло
  • за смаком спеції
  • по смаку сіль

Інструкції

1. Для приготування беремо філе курячих стегон. Доповнюємо філе сіллю, сумішшю перців (1 ч. л. ), гострої паприкою (½ ч. л. ), сушеним часником (1 ч. л. ), оцтом (1,5 ч. л. ) і олією (1 ст. л. ). Ретельно перемішуємо, накриваємо і залишаємо на столі маринуватися мінімум на 1 годину.

2. Моркву натираємо соломкою, солимо і тиснемо рукою, щоб морква стала трохи м’якою. Додаємо дрібно натерті зубчики часнику, гостру суміш перців (½ ч. л. ), оцту (1 ч. л. ) і масло (2 ч. л. ).

3. Морква добре перемішуємо, накриваємо і наполягаємо мінімум 1 годину. Для приготування можна придбати готову моркву по-корейськи.

4. Для соусу в миску викладаємо сметану і майонез. Додаємо часник сушений (1 ч. л. ), суміш перців (½ ч. л. ) і хмелі-сунелі (½ ч. л. ).

5. Добре перемішуємо, накриваємо і настоюють 1 годину, щоб спеції розкрилися. Виходить відмінний часниковий соус. Всі ці заготовки можна зробити заздалегідь, тоді забираємо все в холодильник (наприклад, зранку зробили заготовки, а ввечері готуємо шаурму).

6. Мариноване філе викладаємо в гаряче масло (2-3 ст. л. ) і обсмажуємо з 2 сторін на слабкому вогні 20 хвилин. Філе невелике, тому цього часу буде достатньо. Перекладаємо курку на паперові рушники і потім нарізаємо на невеликі шматочки.

7. Великі лаваші розрізаємо навпіл і починаємо збирати шаурму. Листя салату (у мене айсберг) рвемо руками і викладаємо ¼ частину на лаваш (відступаємо від правого краю половинки).

8. На листя розміщуємо нарізане філе (¼ частина) і додаємо білий соус (¼ частина).

9. Потім додаємо гостру морква (¼ частина).

10. Викладаємо скибочки помідорів (¼ частина), поливаємо кетчупом (¼ частина) і додаємо нарізану соломкою огірок (¼ частина). Овочі, кетчуп і білий соус дають соковитість.

11. Закриваємо начинку лавашем (до себе і від себе).

12. Закручуємо в лаваш, начинку, починаючи з правого краю. Готову шаурму перекладаємо на деко і запікаємо в розігрітій духовці при 200 градусах близько 10 хвилин.

13. Як тільки лаваш стане хрустким, виймаємо шаурму з духовки і відразу подаємо на стіл. Подивіться, яка красива вона виходить. Готувати її можна з будь-яким м’ясом.

14. Хрусткий лаваш, хрустка морква, соковиті курка і овочі, часниковий соус – це неймовірно смачно. Шаурма виходить в міру гострої та дуже ароматною.